Flagg, drill og dusk


Flagg, drill og dusk

Hvert år på 17.mai sprer deg seg en forventning i gata langs barnetoget.  Frydefull gjenkjennelse  sprer seg når den stilige flagg, drill og dusketroppen i front nærmer seg: "No kjæm di!" Småbispan!" 

I Småbispan tar man opp nye til flagg, drill og dusk hvert år, slik at så mange som mulig skal få prøve seg. Det blir hver høst kunngjort påmelding til flagg/drill/dusk-uttak.  Det er uttak til drill og flagg, altså må elevene som ønsker det møte opp og vise hvordan de mestrer noen øvelser, før man gjør utvelgelsen.  Alle som får være flagg, drill og dusk må også spille sitt instrument. Øvelsene kommer i tillegg til korpsøvelsene.

Dessverre er det slik at ikke alle kan bli valgt, men vi prøver å velge så rettferdig som mulig. Det er mange hensyn å ta, også med tanke på at det gjenværende korpset skal høres bra ut. Dette betyr også at det noen år desverre ikke er mulig å ha dusk og drill. 

Det følger noen forpliktelser med å bli valgt som flagg,  drill og dusk. Oppmøte på alle oppdrag er obligatorisk og deltagelse på sommertur en fordel. 

Dusk:

Det blir duske-øvelser mandager fra kl.17.30 – 18.15. 

Oppstart av øvelsene i januar.


Det blir påmelding til dusk førstkommende onsdag 29/11. Vi oppfordrer alle nye SK'ere i 1. og 2. klasse til å prøve seg som dusk 🙂 

De minste (1. og 2. klasse) i Signalkorpset har altså i år mulighet til å stille som dusk. Det vil ikke være uttak for dusk, men vi vil legge fram ei liste onsdag 29/11 hvor alle som ønsker å prøve seg som dusk kan melde seg på. (Lista henges opp på korktavlen på kafedøren.) Dessverre er det slik at ikke alle kan bli valgt som dusk, men vi prøver å velge så rettferdig som mulig.

Å bli valgt som dusk har noen forpliktelser.

Det følger med noen regler ved å være dusk. Oppmøte på alle oppdrag er obligatorisk og deltagelse på sommertur en fordel. Her er det viktig at dere som foreldre følger opp reglene, og avtaler med deres barn om de kan skrive seg på listen den 29/11 eller ikke. 

Om noen er borte på onsdag er det også lov å melde interesse på e-post til: styret@smabispan.no . Lista vil også bli hengende et par uker.