Aktiviteter høst 2024

Oppstart øvelser:

Både HK, SK og AK starter sine øvelser så raskt som mulig etter skoleårets start. 

Dato kommer.


HK øver mandager og torsdager 17:30-19:30

SK øver onsdager 17:00-19:00

AK øver onsdager 18:00-20:00

Øvelsene foregår i korpsbygg og gymsal Bispehaugen skole


Om man ikke kan møte på øvelse, send melding til

HK Oppstartsseminar 23.-25.august

Hele HK reiser bort, denne gangen til Støren for å bli kjent både med høstens musikalske utfordringer og med hverandre. Det blir rom for kos og godteri, spilling og mye gøy, men ofte litt lite søvn. Vi leier inn instruktører slik at alle får en fin start på semesteret også musikalsk. 

Dette bør man ikke gå glipp av, hverken sosialt eller musikalsk! 

Nærmere informasjon kommer. Vi trenger bl.a noen voksne som kan være med som reiseledere.

HK: Sannsynlig spilleoppdrag Årets ladejarl 11.september

Onsdag 11.september skal vi med stor sannsynlighet spille ved utdeling av prisen «Årets Ladejarl» av Odd Reitan på Lade Gaard. Småbispan har som kjent en sponsoravtale med Reitangruppen og deltakelse på utdelingen er en viktig del av denne avtalen. Derfor er det veldig viktig for korpset at alle stiller opp her! 

Det er «gamle HK» som spiller, dvs. de som var med i HK også før sommeren.

Alle: Loppemarked helg i september

Småbispan har en viktig inntekt fra sitt årlige loppemarked, som også er svært populært. Her må alle foreldre og korpselever bidra både i forkant og under selve loppishelga, ellers blir noe få veldig utslitt av å tjene penger til de mange. Så hold av datoen! Det bruker å være veldig fin stemning både blant medlemmer, foreldre og kunder, og er også et fint nærmiljøtiltak. Mer informasjon om oppgaver, vaktfordeling mm kommer.

Danseseminar 

Det vil sannsynligvis bli danseseminar, ofte samme helg som loppemarked. Her vil AK samt de som skal danse i HK få oppmøtetider for å lære inn koreografi til shownummeret i høstens showkonkuranse. Mer informasjon kommer.

AK og HK: Øvingsseminar showkonkuranse

Vi setter sammen forestillingen til høstens showkonkuranse, med musikk, dans og replikker. AK og HK får også øvd litt sammen. 


Dato og mer info kommer.

Alle: Halloweenfest

Elevrådet i Småbispan arrangerer med hjelp fra miljøkomiteen en deilig spennende fest for alle korpsmedlemmene. Det er kostymer, dans og kiosk i skolens gymsal. Det er også spøkelseshus i korpsbygget for dem som tørr og vil. 

Dato og mer informasjon kommer.

AK og HK: Showkonkuranse

Dette er ett av høstens to store musikalske mål. Småbispans AK og HK bruker hver høst å delta i showkonkuranse, der man får vist seg frem med både spilling, sang, dans og show i flotte kostymer. Vi har tidligere vært både på Kimen open (Stjørdal), Steinkjærspæll og Rennebuspæll. Eksempel på shownummer innspilt til Norsk Musikkkorpsforbunds videokonkuranse 2020, under pandemien: https://youtu.be/TOMejvjpcZM .

Det vil komme mer informasjon her fortløpende, så snart vi vet hvor vi vil delta i høst.

HK: Ekstraøvelser Luciakor og guttenummer

Luciakor

Det vil bli Luciakor-øvelser igjen for alle HK-jentene på senhøsten, ofte med start i novemer, under ledelse av egen kordirigent. Øvelsen starter vanligvis umiddelbart i etterkant av vanlig korpsøvelse. Tidspunkt kommer når det er klart.

SK og AK skal også være med i Luciakoret, og synger med på enkelte av sangene. Dette øves det på innenfor ordinær øvelsestid. Guttene i AK er vanligvis stjernegutter. 

Guttenummer:

Guttene i HK trenger også tid til planlegging og innøving av det berømte og beryktete guttenummeret som er pauseunderholdningen når jentene i HK bytter fra uniform til lucia-kjole på konserten. Gutta vil derfor komme senere hjem fra øvelser enkelte dager parallelt med jentenes korøvinger. Gutta og dirigentene avtaler tidspunkt seg imellom, det er ikke alltid vi i styret er helt i loopen på dette. .. 

HK: Julegrantenning

HK bruker vanligvis å få i oppdrag å spiller på julegrantenning, og har tidligere år både spilt på torget i sentrum, samt på Lademoen og i skolegården på Bispehaugen. 

Informasjon kommer.

Alle: Luciakonsert 15.desember

Luciakonserten er desembers vakreste eventyr.

Alle korpsets medlemmer fra 6-20 år setter sammen et forykende, stemningsfullt og rørende show med lange og mange tradisjoner. Det blir seminar hele helga, og konsert søndag ettermiddag. Forbered slekt, venner og naboer på at dette er noe de bør få med seg!

Det vil komme egen side med informasjon om alt fra øvingstider, lussiakjoler, lotteri, biletter, hva du skal bake, hva du må gjøre osv. Her er link til siden fra 2023 hvis du ikke vil ha en pekepinn på hva som er i vente.

Siste øvelse før juleferie

HK avslutter vanligvis semesteret med Luciakonserten og påfølgende spising på Egon. Det hender seg at SK og AK samles for litt førjulskos denne siste onsdagen før ferien og etter Luciakonserten. 

Nærmere informasjon kommer når det nærmer seg.